Kildekritikk

Det er viktig å være kritisk til den informasjonen du finner. Noe er mindre seriøst, og du bør være varsom for hvilke informasjonskilder du bruker. Du kan både se på logo, lay-out og design på om siden er seriøs. Se også på teksten, stavefeil, språk og grammatikk osv. Under kan du lese om til hvordan jeg fant min informasjon og om jeg syntes den var pålitelig og korrekt.

Hvor fant jeg informasjonen?

Jeg brukte først og fremst google som startside når jeg begynte å søke, så dukket informasjonen jeg trengte opp på store informasjonssider som Wikipedia, det store leksikon og NDLA. Jeg fant også noe stoff på små sider som blogger og snl.

Hvor god og pålitelig var den informasjonen jeg fant?

Informasjonen jeg fant på Wikipedia, føler jeg er ganske så pålitelig og korrekt. Wikipedia er en såpass stor side med et såpass stort spekter av variert stoff, at jeg føler at informasjonen er korrekt og god. Jeg sammenlignet stoff fra Wikipedia og Det store leksikon, og det sto det samme på begge sidene bare i andre formuleringer, noe som også tyder på at informasjonen er riktig. På de små bloggene jeg fant informasjon hadde det også en tydelig sammenheng med det som stå på de store sidene. Alt virket helt logisk i forhold til det hippiene står for og hva de mener. Begge nettstedene er for å presentere fakta på en måte som kan hjelpe de der ute som måtte lure på det emnet/temaet de har i tankene. Jeg stoler på de sidene jeg tok informasjonen ut fra noe som er viktig. Det henvises til andre informasjons kilder på sidene, særlig wikipedia. Internett var den beste kilden i mitt tilfelle. Jeg følte aldri noe behov for å gå på biblioteket å finne stoff i bøker, alt står jo på nettet. Selvfølgelig kan det jo være noe nyttig i bøker også, men føler det er urelevant i forhold til den informasjonen jeg fant.

Hvor fant kommunikasjonen sted?

I denne oppgaven skulle vi i tillegg prøve å få kontakt med en kilde som er godt kjent med kulturen vi valgte. Helst noen innenfor denne kulturen. Jeg fant vel fort ut at å få tak i en levende hippie i disse dager var vel et umulig oppdrag. Det første jeg gjorde å var å tenke gjennom på hvordan jeg kunne få tak i en hippie. Jeg var positiv på begynnelsen, og tenkte at dette skulle da gå bra. Jeg likte noen sider på facebook som omhandlet hippier, og som jeg syntes virket seriøse. Resten av sidene var ganske så useriøse, med bare omtale om hippier. Jeg spurte på en seriøs måte om noen kunne hjelpe meg med en skoleoppgave. Jeg spurte på engelsk siden sidene var på engelsk. Det var dessverre ingen som svarte meg. Jeg tok også initiativ på den måten at jeg søkte rundt på nett på hvordan å kontakte en hippie. Jeg søkte på store navn innenfor hippiekulturen som kanskje fremdeles var i livet. Men jeg fikk ingen seriøse treff, og fant ikke noe mer ut desverre.

De to sidene jeg var aktiv på var:

https://www.facebook.com/pages/Hippies/23215684336

https://www.facebook.com/pages/Hippie-Peace-Freaks/138763606183836?fref=ts

Grunnen til at jeg tenkte at disse sidene var seriøse og pålitelig, var at jeg så på hvor mange som fulgte siden. Den ene siden hadde blant annet 999000 følgere. Jo flere følgere en side har, desto mer seriøs virker den. Jeg følte virkelig at de hadde bekjentskap til hippie kulturen og at de kunne hjelpe meg med denne oppgaven.

I hovedsak ville jeg intervjue en hippie, eller en person som visste mye om hippiekulturen. Hvis ikke kunne jeg bare fått informasjon fra de, om hvordan det var å være hippie tilbake på 60-tallet. Siden jeg fokuserte på begynnelsen av hippiekulturen til og med 80-tallet ca. Jeg føler ikke at det er veldig mange aktivt levende hippier gående rundt nå i dag, så det var generasjonen bak i historien jeg valgte å fokusere på.

Hvordan fungerte informasjonsinnsamlingene?

Informasjonsinnsamlingene jeg brukte fungerte helt fint. Jeg valgte å holde meg til de store, pålitelige sidene som vi alle er kjent med. Mest fordi jeg fikk all informasjonen jeg trengte på de sidene. Jeg følte ikke noe behov for å søke rundt på blogger, eller andre mindre informasjonssider, fordi jeg fikk all informasjonen jeg trengte på de sidene jeg allerede var på. Jeg fant ingen spesielle forfattere som hadde skrevet informasjonen desverre. Nedenfor finner du en liste over alle kildene mine og datoen jeg var inne på de. Jeg har lagd en egen liste for kilder der jeg fant bildene mine.

Dokument sett gjennom forstørrelsesglass. Undersøke. Kontrollere. Tekst. Jobb. Arbeid.

Type kilde Kildeadresse Datoen kilden ble hentet
Internettkilde http://no.wikipedia.org/wiki/Hippie 03.10.2013
Internettkilde http://www.kk.no/834940/her-er-ny-hippie-stilen 04.10.2013
Internettkilde http://no.wikipedia.org/wiki/Subkultur 03.10.2013
Internettkilde http://ndla.no/nb/node/47033 04.10.2013
Internettkilde http://www.florian-kunkel.de/fa.pdf 04.10.2013
Internettkilde http://no.wikipedia.org/wiki/Flower_power 04.10.2013
Internettkilde http://snl.no/hippier 03.10.2013
Internettkilde http://no.wikipedia.org/wiki/Hippie_trail 14.10.2013
Internett http://ndla.no/nb/node/52883 18.10.2013
Bok med en forfatter Møter mellom mennesker
Type kilde Kildeadressen
Internett, blogg http://onarki.no/blogg/2012/07/romvesener-og-regnbuebarn/
Internett, Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Hippie
Internett http://geocurrents.info/place/north-america/northern-california/the-hippie-migration-to-mendocino-and-the-establishment-of-a-cannabis-based-economy
Internett, blogg http://ashbhardwaj.wordpress.com/2010/07/26/why-would-anyone-go-to-india/
Internett http://www.topularnews.com/popular-70s-hippie-fashion-trends-00669/
Internett http://ndla.no/nb/node/88926
Internett http://www.basbasbas.com/blog/2007/11/28/dutch-government-to-ban-cultural-identity/
Internett http://jvbilli.wordpress.com/2010/12/
Internett http://www.klassekampen.no/59876/article/item/null/en-nodvendig-naivitet
Internett http://www.ksta.de/region/-remember-woodstock–hippies–happenings-und-hochkultur,15189102,12901486.html
Internett http://www.welt.de/kultur/article4209690/Woodstock-Love-amp-Peace.html
Internett, blogg http://jonarnefoss.wordpress.com/category/barn/
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s